Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden alo deriz?

jupiter

Öne çıkan mesajlar

Mucit Graham Bell, telefonu icat ettiğinde ilk kez sevgilisi Alessandro Lolita Oswaldo'nun evine bir hat çeker. Başka birisinin kendisini arama lüksü olmadığından, ayrıca iki sevgili de sürekli olarak görüşmek istediğinden telefonu çalan Bell, ahizeyi kaldırdığı anda sevgilisinin uzun adının tamamını söyleyerek onu karşılar. Ancak aramalar o kadar sık olmaktadır ki, Bell bu uzun adı giderek kısaltmak durumunda kalır. Alessandro Lolita Oswaldo giderek önce Ale Lola şeklini, en son olarak da ALO şeklini alır.
Bizler de Bell'e saygısızlık etmemek için hala sevgilisinin adını söyler dururuz telefonlarda.
Sosyal ağlarda paylaş

yo hikaye dogru ben de okumustum bir dergide yada bir kitapta adamın adının bas harfleriydi

edik: tekrar okuyunca olabiliritesi düşük geldi o yuzden "dogru" demyim de olabilir diyim:)
[signature][hline]kingpin, 08 Ağustos 2005 05:32 tarihinde demiş ki:
ben kül yutmaz eralp,yemem bunları dory hanım

Çizimlerim [Pati Albüm]
In my thoughts thou shalt forever be
As a dear and precious remembrance...

[Bu mesaj dory tarafından 01 Kasım 2005 00:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dory, 01 Kasım 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
yo hikaye dogru ben de okumustum bir dergide yada bir kitapta adamın adının bas harfleriydi

edik: tekrar okuyunca olabiliritesi düşük geldi o yuzden "dogru" demyim de olabilir diyim:)

Şimdi adamın cinsel tercihine karışmayalım da,sevgilisi kız bunun galiba :)[signature][hline] Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.
G3NKs
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Revenge, 01 Kasım 2005 01:05 tarihinde demiş ki:
said:
dory, 01 Kasım 2005 00:50 tarihinde demiş ki:

Şimdi adamın cinsel tercihine karışmayalım da,sevgilisi kız bunun galiba :)

gece acım usuyorum uykum var, ee anlamadım O.o kimin sevgilisi kız?legbra kız değildi son gordugumde:/[signature][hline]kingpin, 08 Ağustos 2005 05:32 tarihinde demiş ki:
ben kül yutmaz eralp,yemem bunları dory hanım

Çizimlerim [Pati Albüm]
In my thoughts thou shalt forever be
As a dear and precious remembrance...
Sosyal ağlarda paylaş

Baştan sona yanlış bir hikaye.
Alo kelimesi, fransızcadaki Allô kelimesinden gelmektedir, çoğu türkçe kelime gibi fransızcadan alınmıştır, Graham Bell'in sevişgeniyle falan alakası yoktur.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Bu adam suçlu olmasa yargılanmaz.!
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 01 Kasım 2005 01:38 tarihinde demiş ki:
Baştan sona yanlış bir hikaye.
Alo kelimesi, fransızcadaki Allô kelimesinden gelmektedir, çoğu türkçe kelime gibi fransızcadan alınmıştır, Graham Bell'in sevişgeniyle falan alakası yoktur.

KESİNLİKLE YANLIŞ naptın be abi
+Atv haberde izlemiştim
+lisede sağlam bi hoca anlatmıştı
+Mucitlerin hayatları diye bi kitapta gördüm.
+nette karşılaşabilirsin fazlasıyla...[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...